Sandström – Svensktillverkade Badtunnor » Historik

Sandström Historia

Sandström grundades i början av 1960-talet i byn Norrlångträsk i Västerbotten när bröderna Rolf och Arne Sandström började bygga båtar i byns nedlagda skola. Den första modellen var en roddbåt i 4-metersklassen och därefter ökade både volymerna och antalet modeller. Idag räknas Sandström som en av landets större tillverkare av fritidsbåtar.

Fabriken i Norrlångträsk byggdes ut flera gånger för att Sandström skulle kunna producera i takt med efterfrågan och i grannbyn Fällfors invigdes 1974 dessutom en helt ny fabrik.

Varumärket hette på den tiden Uttern och blev undan för undan allt mer välkänt. Båtprogrammet omfattade alltifrån praktiska rodd- och motorbåtar till sport- och kabinbåtar. Störst var en motorseglare i niometersklassen.

1980-talet och framåt
Till en början bestod företaget av Arne, Rolf och Rolfs fru Mai-Britt, som skötte kontoret, men under 80- och 90-talet började även barnen i företaget. År 1996 såldes varumärket och tillverkningen av Utternbåtarna till Brunswickkoncernen, som år 2000 flyttade produktionen till Skelleftehamn.

Sandström idag
Sandström började nu tillverka olika plastdetaljer i de tomma fabrikslokalerna. Utöver tillverkningen av egna produkter fungerade Sandström även som underleverantör till andra industriföretag.

Idag sköts det mesta av den dagliga verksamheten av Annica, Inge och Niklas, en ny generation Sandströms.
Det nya båtprogrammet som kort och gott heter ”Sandström” omfattar ett 19-tal olika modeller. Förutom båtar tillverkas bland annat jordkällare, badtunnor, våtrumsgolv och balkonger.

Vi har nära samarbete med många lokala leverantörer av material som t.ex. Poro och Åströms Flytelement.
Sedan starten har ca 60 000 båtar lämnat vår fabrik och tillsammans med en yrkesskicklig, erfaren och trogen personal skapar vi än idag produkter av hög klass för våra kunder.

 
wenlink.comվر,
wenlink.comվѾرգڳ wenlink.comһڼ
the domain for salewenlink.com